algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

Una línia de subvencions del Consell beneficia només el poble de Munar

Fort malestar al Partit Popular i a la Mancomunitat del Pla per aquest afer

El Consell Insular ha creat una línia de subvencions que sembla feta a mida només de Costitx, on és batlessa la presidenta del Consell Insular, Maria Antònia Munar (UM). La convocatòria de subvencions, dotada amb 50 milions de pessetes, fou aprovada per Benestar Social i anava dirigida als municipis de la Mancomunitat del Pla per a la construcció o reforma de centres de dia per a la gent gran Dins d'ella, emperò, es posaven unes condicions molt concretes i limitadores per accedir a les subvencions que són les que han aixecat la controvèrsia. Entre aquests requisits es fixava que els ajuntaments havien de disposar d'un projecte d'obra per a un centre d'aquest tipus ja aprovat.

A més, emperò, els projectes per als quals es demani la subvenció s'han d'haver iniciat per l'Ajuntament dins dels exercicis 1999 i 2000, i han d'estar executats en un mínim del 30% del pressupost total. De tots els municipis integrats a la Mancomunitat del Pla, sembla que només Costitx compleix tots aquests requisits. I és que a Costitx l'any 99 es va començar a reformar l'antic convent de les monges per reconvertir-lo en un centre d'acollida per a gent gran. Des de la Mancomunitat s'ha confirmat aquest extrem. Per aquest motiu la propera setmana els representants dels pobles tenen previst reunir-se per tal d'estudiar quines mesures s'adopten.

Dins el Consell Insular aquesta circumstància també ha creat un fort malestar entre el grup del Partit Popular, a l'oposició. La consellera Maria Salom ha manifestat que, a la comissió de Benestar Social, la consellera Josefina Sintes li assegurà que la línia d'ajudes era per facilitar que diferents pobles del Pla poguessin acabar residències a mig fer. Salom diu que si es confirma que només Costitx pot accedir a les ajudes «es tractaria d'un vestit a mida fet des de Benestar Social sense respectar la igualtat d'oportunitats de tots els municipis».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.