algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
27°

Gadma critica la «inoperància» de la Sala davant l'abocador de MAB

La comissió de Govern sospesà la possibilitat de tancar la finca

L'agrupació ecologista Gadma critica la «inoperància» de l'Ajuntament envers l'existència d'un abocador il·legal en una finca rústica situada a la zona dels Botadors. Els ecologistes protesten pel fet que, «malgrat que fa un mes que un grup de veïns de la zona denuncià públicament i davant diversos organismes, com l'Ajuntament o la Conselleria de Medi Ambient, l'activitat, encara ningú no s'ha dignat a precintar la finca». «Estam davant un tema molt seriós i no ens expliquen com, si se sap que aquesta activitat no té el vistiplau del Consell Insular, ni l'Ajuntament ni cap altra institució no han fet res per aturar-la», va dir el portaveu de Gadma, Bernat Fiol, que considera que «estam davant un delicte contra els recursos naturals i el medi ambient tan greu que la Sala ja li hauria d'haver fet front fa temps».

La finca, propietat de l'empresa MAB, és actualment un dipòsit de grans quantitats de ferralla i de restes d'obra. El portaveu dels ecologistes afegí que, «ja que aquesta finca no tornarà a ser mai rústica, perquè l'han destrossada, a més d'un precintament és necessari que se'n multi els responsables». A part de les queixes de Gadma, un grup de 41 veïns de Botadors ha posat el tema en mans d'un advocat per tramitar una denúncia davant dels tribunals. Quan denunciaren l'existència de l'abocador, els veïns manifestaren que se sentien «enganats» perquè «havíem parlat en diferents ocasions amb el regidor de Medi Ambient i el tinent batle sense que es fes res per part de l'Ajuntament per aturar l'activitat».

Des de Gadma no es descarta la possibilitat de mobilitzar-se si «la situació continua». A més, Fiol aprofità per criticar que «ja hi ha naus industrials pertot. «Si cal fer la primera fase del polígon per evitar la situació actual, que l'executin com abans millor», va dir. L'equip de govern sospesà, en la comissió de govern de dimecres, la possibilitat de «precintar la finca». Els responsables municipals s'interessaren per quina era la situació de l'expedient obert, ara fa poc més d'un mes, per la Policia a la propietat de la finca i que encara continua obert. El departament municipal d'obres confirmà aleshores que no existia cap llicència per tal de realitzar activitats al solar, i la Sala comunicà que no tenia constància de l'existència de l'abocador a la zona dels Botadors.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.