cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
24°

El Consolat alemany no vol col·laborar amb l'Ajuntament per notificar actes

Els diplomàtics afirmen que tramitar documents municipals no és de la seva competència

El batle de Sant Llorenç, Mateu Puigrós, explicà que la Sala s'ha trobat amb problemes a l'hora de notificar el pagament d'imposts als ciutadans alemanys que tenen residència al municipi. Davant això, l'Ajuntament va demanar ajut al Consolat alemany perquè s'encarregàs de fer la tramitació de les notificacions als ciutadans que viuen a la República Alemanya, però resulta que aquesta institució es nega a col·laborar amb la Sala. Segons manifestà Puigrós, «la compra de cases per part de ciutadans alemanys suposa la necessitat de notificar actes als promotors o propietaris que provenen d'Alemanya».

«Són liquidacions d'imposts, contribucions especials o bé comunicacions a realitzar en els expedients urbanístics, i no es pot permetre que quedin a l'aire», digué Puigrós. El batle indicà que, segons la Llei 30/92 de Règim Jurídic de les administracions públiques, «en cas que el darrer domicili de l'interessat a qui s'ha de fer una notificació fos en un país estranger, la notificació es realitzarà mitjançant el tauló d'anuncis del Consolat o de la secció consular de l'ambaixada corresponent. A causa d'això hem enviat diverses notificacions al Consolat d'Alemanya per notificar actes municipals a ciutadans d'aquesta nacionalitat».

«La nostra sorpresa va ser que el Consolat es nega rotundament a complir el precepte legal i adverteix que els representants diplomàtics alemanys no col·laboraran en l'exercici de les funcions administratives», explicà Puigrós. Davant els fets, l'Ajuntament de Sant Llorenç ha encomanat als seus assessors jurídics que redactin un informe. A més, ha ordenat que els fets es comuniquin a la Federació d'Entitats Municipals de les Illes Balears, a la Conselleria d'Hisenda i al Ministeri d'Afers Estrangers.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.