algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 21°
21°

L'Insalud adverteix que no es donarà un tractament diferencial a les Balears

Rubén Moreno anuncia una nova reforma de Son Dureta en un termini de dos mesos

El president de l'Insalud, Rubén Moreno, afirmà ahir a Palma que en un termini de dos mesos l'Insalud podrà presentar un nou pla per a la segona fase del pla director "la reforma física" de Son Dureta, després que el projecte anterior fos desestimat per impracticable. Moreno garantí que es mantindrà la inversió prevista de 12.000 milions, tot i que uns dies abans, la gerent de l'Hospital, Maria Ibars, havia negat la necessitat de mantenir aquesta xifra i anuncià una flexibilitat de la inversió.

No fou aquest l'únic anunci que efectuà Moreno al decurs de la jornada inaugureal del IX Congrés nacional d'inspecció de serveis sanitaris. El director general avisà que no es donarà un tractament diferencial a les Balears en el traspàs de competències previst per a l'any 2002 "com havia demanat el Govern balear, atès el dèficit en infraestructures i finançament sanitari de les Illes" i confirmà que es vincularà el procés de transferència a la futura redefinició de la llei de finançament autonòmic, que ha de ser aprovada abans del cap d'any.

En qualsevol cas, segons Moreno, «si qualque comunitat autònoma no vol les transferències no tendrà transferències», en clara al·lusió a l'advertència del Govern balear que no acceptarà la sanitat assistencial si no hi arriba ben dotada econòmicament. Entre els nombrosos avisos per a navegants que foren llançats ahir destacà el que va fer Rodrigo de Santos, director territorial de l'Insalud: no tot el personal de l'Hospital General pot ser traslladat a Son Llàtzer: just alguns, i seguint «certes condicions».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.