algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
27°

Alomar afirma que la temporada d'estiu igualarà la ocupació del 2000

Comença la generalització de baixades de preus per part de TO, hoteleres i agents

El conseller de Turisme, Celstí Alomar, assegurà ahir que la temporada turística assolirà els mateixos nivells d'ocupació hotelera de l'any passat, i rebutjà «els temors del sector turístic» que avui per avui, afirmen no saber l'abast final de la caiguda de reserves», actualemnt situades en un 20% pel que fa al mercat alemany i en un 6%, corregint-se, respecte del britànic. El conseller acceptà aquest descens però es reiterà en imputar la situació al canvi de pautes de consum, que està generant el retard en les vendes. Per això confià que la situació «es reconduiria».

D'altra banda, Alomar presentà el primer simposi de sociologia del turisme organitzat per l'associació de sociologia de Mallorca, sota patrocini d'Ibatur i de la Conselleria; se celebrarà des d'avui fins al 5 de maig a l'Escola d'Hostaleria de la UIB. Des de la Federació Hotelera de Mallorca, s'assegurà que existeix una situació de «pànic» entre turoperadors, agents i hotelers respecte de la caiguda de les vendes i que per això, i contràriament a les recomanacions del seu president, Pere Cañellas, s'estan bolcant al mercat europeu reduccions de preus generalitzades, com cada any, les quals de moment no tenen els efectes destacats.

Per la seva banda, fonts de la patronal espanyola, Zontur, afirmaren que d'entre les destinacions turístiques espanyoles, només Balears està «en una situació difícil», i es troben l'estat de les reserves a Canàries, Costa del Sol, Llevant i Catalunya en les mateixes xifres del 2000. Des de Zontur, pronosticaren una temporada fluixa, i no s'aventuraren a predir l'abast del retardament de les vendes de què parla Alomar, mentre que per altra banda, afirmaren que «les rebaixes de preus són perilloses». Pel que fa a la situació per illes, «sembla que hi haurà un millor comportament de Menorca i Eivissa», donada la major proporció de turisme britànic sobre l'alemany "a Mallorca és a la inversa" el qual està corregint el seu 6% de descens de reserves.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.