Un informe sosté que Llabrés no cometé frau en els cursos de formació

Els funcionaris de Cort asseguren que l'Ajuntament «en va abonar els costs totals»

TW
0

L'informe jurídic fet per tècnics i funcionaris de l'Ajuntament de Palma respecte als cursos de formació municipal sosté que «ha quedat plenament demostrat que els cursos es dugueren a terme i que se n'abonaren els costs totals, incloent tant l'aportació de la Comunitat Autònoma com la de l'Ajuntament». Així mateix, s'afirma que «els membres de la Comissió consideren que l'ús de termes com frau i falsedat que han aparegut a la premsa són totalment improcedents i no s'empren en cap moment en els informes de l'auditoria examinats per aquesta comissió» i que per tant «es considera que l'actuació municipal ha estat correcta». El regidor d'Educació Jordi Llabrés comparegué ahir davant els mitjans acompanyat pel cap del departament de Dinàmica Educativa del Consistori, Josep Quetglas, un dels firmants de l'informe que també és subscrit pel secretari general Agustí F. Estela Ripoll; l'economista municipal Antonio Vallespir Bonet; el lletrat en cap dels serveis jurídics, José Luis Alemany Pou; el cap del servei de Cultura, Àngel Tous Melià i el cap de Negociat d'Educació, Bartomeu Jaume Amengual.

Llabrés acusà ahir el conseller Eberhard Grosske «d'interpretar demagògicament» l'informe sobre els cursos de formació i de «faltar a la veritat. Grosske hauria de demanar excuses públicament pel mal que ha fet. Si Grooske digué això de manera intencionada hauria de dimitir». Llabrés anuncià que el seu advocat «està estudiant» emprendre «algun tipus d'acció legal» contra Grosske. Un informe extern encarregat per la Conselleria de Treball sobre aquestes presumptes irregularitats detectava indicis de falsedat documental en els certificats de despeses presentats per Llabrés i assenyala que no existeixen factures que justifiquin aquest 25% de l'aportació municipal, que correspon a 465.000 pessetes.

L'informe presentat per Llabrés indica que aquesta quantitat no figurava per separat a l'informe, sinó que «estava compresa en el total» de 7'8 milions de pessetes que costava el curs desenvolupat de febrer a abril de 1999. Quetglas assenyalà que «no contractam a priori tres cursos d'anglès, quatre d'alemany i dos d'informàtica, sinó que les contractes es fan per hores de docència», per la qual cosa a les factures «no figura un desglosament de cursos», precisà. El document «demostra que Grosske no coneix ni el funcionament de la seva pròpia Conselleria», criticà el regidor, «perquè no estava assabentat» que el director general de Formació del Govern balear, Francesc Obrador, «havia admès un certificat d'acceptació de les factures que es presentaren».