muy nuboso
  • Màx: 23°
  • Mín: 19°
22°

La plaga d'escarabats dels pinars serà controlada amb l'ús d'arbres trampa

Agricultura aplicarà un tractament químic localitzat per acabar amb les larves que posa l'insecte

Els tècnics de la Conselleria d'Agricultura del Govern ja tenen preparat un sistema de tractament per acabar amb la plaga d'escarabats perforadors que han atacat els pinars de Calvià, Andratx i Selva, fent emmalaltir molts dels arbres. En principi els tècnics aposten per col·locar arbres trampa als pinars amb l'objectiu d'aturar el cicle reproductor de l'espècie que ja ha estat identificada com Tomicus Piniperda.

Agricultura ha indicat que el procediment que se seguirà serà el de tallar els arbres que estiguin afectats per l'insecte i deixar alguns troncs enmig de les zones malaltes. D'aquesta manera s'espera que l'escarabat perforador deixi els arbres sans i posi els seus ous als troncs malalts. Després s'hauran d'aplicar diferents substàncies químiques de forma molt localitzada per evitar el desenvolupament de les larves.

Amb aquesta operació es considera que es podrà aturar la reproducció de l'escarabat i frenar així una possible extensió de la plaga a nous pinars. I és que els tècnics diuen que no es tracta de cap manera d'eliminar la població d'aquesta espècie, sinó de fer-la disminuir fins al punt de tenir-la controlada. Això sí, els experts descarten, almanco de moment, la possibilitat d'emprendre l'aplicació d'un sistema de tractament químic massiu als boscos.

Segons s'ha informat des de la Conselleria, aquest sistema podria afectar de forma negativa els arbres a llarg termini i posar així en perill els ecosistemes dels pinars. És previst que les feines d'aplicació del tractament s'iniciïn en els propers dies per tal d'aconseguir salvar els pinars més malmesos i en especial el de la comuna de Biniamar, on s'ha desfermat la veu d'alarma ja que es té constància que la meitat dels arbres estan malalts. Mentre es prepara el tractament dels pinars afectats, des de la Conselleria s'està realitzant una intensa tasca per tal d'esbrinar si la plaga d'escarabats es redueix només a les zones ja conegudes o bé si hi hauria altres àrees boscoses de Mallorca també afectades.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.