«És una ruïna total. Enguany serà la fi de les vaques a Mallorca. Més encara, si el Govern no posa solucions a la crisi de les vaques boges, en el mes de novembre tots els ramaders abandonarem les vaques», així de contundent s'ha mostrat Rafel Barceló, un pagès que des d'infant ha viscut de la seva finca de Can Matas, a Campos, municipi amb més ramaderies de l'Illa.
Rafel es lamenta de les «incalculables pèrdues milionàries que hem patit aquest darrer any i mig. Primer fou la sequera, després la llengua blava i ara, el primer cas de vaca boja detectat a Menorca. Aquest cop no el resistirem», ha manifestat el pagès campaner, el qual assegura que «dins la meva explotació perd devers dos milions de pessetes cada any».
La pèrdua econòmica a la qual fa referència Barceló ve motivada «per la caiguda en picat dels preus de les vedelles, com de la carn de vaca. Així com estan les coses, valdria més cobrar una subvenció per matar el vedell i tal vegada s'hauria solucionat el problema, perquè morta l'aranya, mort el verí», ironitzà el pagès de Can Matas.
El ramader ha recordat el temps en què «la tinença de vaques suposava tenir dins el meu corral més de quinze milions de pessetes i ara, no tenc res perquè ningú no dóna un cèntim per aquests animals, tenint en compte que la carn de boví, mai no ha estat tan controlada». Sense dubte, «ara és el millor moment per consumir-ne», diu Matas.
Segons Barceló el problema de les vaques boges «és dels fabricants de pinsos i ara, els qui pagam els plats bruts sóm els pagesos, quan aquí sempre hem emprat farratges d'ordi i blat de moro». Joan Burguera, de la finca formatgera de Campos, opina que la crisi de les vaques boges prové de l'alimentació, «si els productes per les vaques haguessin estan naturals, no hauria passat aquest escàndol».