algo de nubes
  • Màx: 19.17°
  • Mín: 9.02°
19°

Agricultura estudia equiparar el preu de la llet mallorquina a la mitjana estatal

El Govern treballarà per promocionar el formatge illenc i la denominació d'origen

Equiparar el preu de la llet mallorquina a la mitjana estatal és un dels objectius que s'ha marcat el conseller d'Agricultura i Pesca, Mateu Morro, mitjançant un consens entre els productors de llet, els industrials i l'administració. Aquesta proposta es debatrà a la Taula de la llet, on a més es presentaran un seguit d'alternatives perquè aquest sector sigui més rendible.

Actualment, el ramader mallorquí ven la llet a unes 45 pessetes el litre, mentre que la mesura estatal se xifra en 55 pessetes. Els ramaders de l'Illa es queixen perquè l'aliment de les vaques és molt més car a les Balears que a la Península i han de vendre la llet a un preu de 10 pessetes més baix que la resta de l'Estat. El conseller Morro va visitar ahir l'explotació Es Porceret Calent on es produeixen els formatges Burguera, acompanyat del director general de Desenvolupament Rural, Mateu Ginard, i el gerent de Semilla, Joan Sastre.

Es Porceret Calent és una empresa familiar que té una explotació amb vaques de llet i a partir de la producció pròpia fabrica a la mateixa finca els formatges que comercialitza amb el nom de Burguera. Aquest sistema va ser lloat pel conseller Morro, qui va manifestar que pot ser una alternativa a la ramaderia mallorquina i que «el mateix es pot aplicar a un ramat d'ovelles que a un de cabres». Així mateix, Morro va anunciar que una de les tasques més importants de la Conselleria d'Agricultura i Pesca serà la de fer «una campanya de promoció del formatge de Mallorca i hem de treballar per aconseguir la denominació d'origen com el formatge de Maó».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.