algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 8.69°
18°

Els serveis no s'adapten al ritme de l'explosió demogràfica de Portopí

El centre comercial ha impulsat un nou boom a la zona gràcies a la seva oferta

La zona de Portopí s'està convertint en un obscur objecte de desig. D'ençà de la instal·lació del centre comercial, i sobretot de la seva consolidació definitiva, la zona s'ha revitalitzat de forma espectacular i els preus dels habitatges i sobretot dels locals comercials han augmentat de manera espectacular.

«Nosaltres hem superat totes les expectatives. El nostre local està ben situat i pensàvem que un negoci duit amb cap funcionaria, però els resultats han estat molt millors. El centre d'oci i comercial ens ha duit molta de gent», explica Daniel Collert, que regenta amb la seva dona un local de venda de souvenirs. «Ve molta de gent, especialment estrangers».

Portopí s'ha convertit en un dels espais de referència a l'hora de parlar d'oci a la ciutat. Amb una oferta de 14 sales de cinema i dos centres recreatius, a més d'aparcament gratuït durant les tres primeres hores, els diumenges horabaixa l'espai és envaït per una gernació. Si a això se li sumen establiments de nombroses franquícies de menjar ràpid, un gran hipermercat i moltes de botigues, el resultat és un espai aglutinador de proporcions gegantines.

«Tant és així que hi ha veïns que ni tan sols surten de la barriada perquè ho tenen tot concentrat aquí», explica Fernando Torresano. Aquest home arribà a la contrada fa set anys, «quan pràcticament no hi havia ni llum als carrers» per obrir una papereria que amb el pas del temps ha deixat de ser deficitària per passar a donar beneficis.

Torresano també és veí de la zona i assegura que «l'arribada del centre comercial ha estat molt bona a nivell de la dotació de serveis, perquè no teníem pràcticament res, el que passa és que també hi ha coses dolentes. La barriada ha crescut molt aviat i manquen places d'aparcament a les totes. S'ha perdut la tranquil·litat per culpa dels renous i molt especialment de les motos i ha augmentat la sensació d'inseguretat, perquè molts de dies, especialment els diumenges, hi ha molt poca policia al carrer i molta de gent».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.