algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 18°
18°

Munar rebutja que la llei de parelles reculli el dret homosexual a l'adopció

Afirma que la qüestió «no és prioritària» i que s'ha d'incloure en un reglament

71242

Fernanda Caro, consellera de Benestar Social.

Quan la Conselleria de Benestar Social encara no ha fet arribar als partits polítics l'esborrany sobre l'avantprojecte de llei per a parelles estables que no són matrimoni, conegudes com a parelles de fet, Unió Mallorquina (UM) ja ha pres una posició, tot i restar a l'espera d'una «anàlisi» més profunda amb el text normatiu a les mans. D'una banda, la presidenta del partit i del Consell Insular de Mallorca (CIM), Maria Antònia Munar, va deixar clar ahir que la possibilitat d'adopció per part de les parelles homosexuals «no és una prioritat per a aquesta Comunitat Autònoma»; i de l'altra, la responsable de Benestar Social del CIM, Josefina Sintes, va anunciar que el partit «lluitarà» per la divisió de la futura norma jurídica en dos texts diferenciats: una llei de parelles de fet i un reglament posterior sobre els criteris d'adopció.

Munar va dir que ella sempre ha donat «suport» als homosexuals i als seus drets, però que el tema de l'adopció «s'avança al reconeixement d'altres drets prioritaris de les parelles homosexuals». Sobretot s'han de tenir en compte «els drets del nin», va afegir. Sintes, pel seu costat, apunta que el reglament «específic» que UM reclama sobre adopcions i acolliments ha d'especificar «els criteris de valoració de les famílies adoptants a partir de criteris d'idoneïtat, no de sexualitat» i que haurà de respectar una llei de parelles de fet prèvia.

UM no vol caure, diu Sintes, en la «superficialitat» d'un debat centrat en la disjuntiva homosexuals sí/homosexuals no, i «està oberta a estudiar-ho a fons» tant des del punt de vista legal com «ideològic». La responsable de Benestar Social del CIM assegura que UM vol tenir totes les garanties que la llei que prepara la Conselleria que dirigeix Fernanda Caro no entra en contradicció amb altres normes de rang superior que en puguin propiciar la invalidació davant del Tribunal Constitucional.

L'element clau sobre l'adopció és, per Sintes, que aquesta es tracta d'un procés «irreversible», mentre que l'acolliment és una «mesura transitòria, encara que acabi sent definitiva, i, a més, no hi ha distinció de sexes». Des del CIM es demana a les parelles que adopten un «alt grau d'estabilitat». El PSIB-PSOE «coincideix bastant» amb el projecte que prepara Caro, segons la diputada Armengol, qui secunda que l'adopció s'inclogui en la llei de parelles de fet. Cil Buele, diputat del PSM, assegura que es pronunciarà sobre el tema quan se n'hagi analitzat l'esborrany.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.