algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 19°
19°

El nou escut municipal enfronta l'equip de govern amb l'oposició i el poble

Els detractors d'aquesta heràldica volen que la Sala instauri l'original de fa 600 anys

L'adopció de l'escut oficial de Campos ha encetat la polèmica dins el poble campaner. Una part dels residents d'aquesta localitat reclamen l'adopció de la iconografia de l'antic escut de la vila, que compta amb una antiguitat de més de 600 anys d'història. Per contra, l'equip de govern, integrat pel pacte PP-UC, ha imposat un escut que fou adoptat pel poble fa tan sols uns cinquanta anys.

La iconografia de l'escut heràldic que ha adoptat l'Ajuntament des de la setmana passada representa un ós de color roig que es troba en posició bípeda, té les potes superiors enlairades i mira cap a l'esquerra. Aquesta simbologia va néixer en els anys cinquanta, durant la dictadura franquista per influència de l'escut de l'ós i l'arbocera tan característic de la comunitat de Madrid.

El sector dissident sobre l'adopció de l'escut dels anys cinquanta, que compta amb el suport dels historiadors locals, així com dels grups de l'oposició en el Consistori campaner, (PSM, UM i PSOE), assegura que «l'escut que s'hauria d'haver adoptat és l'originari de la vila de Campos, que té amb més de 600 anys d'història i de fet, és una de les heràldiques que s'han documentat més antigues de Mallorca.

Els arxius i els vestigis arquitectònics mostren un ós de quatre potes i amb la mirada dirigida cap a la dreta, va explicar Guillem Ginard, d'Unió Mallorquina.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.