cielo claro
  • Màx: 22.05°
  • Mín: 13.08°
22°

L'equip de govern diu que la fàbrica d'explosius no augmentarà el perill

El regidor Seguí afirma que l'Ajuntament encara no ha donat el vistiplau al projecte

L'equip de govern popular considera que la instal·lació d'una petita planta d'explosius als magatzems de Son Bordils reduirà el possible perill existent per la presència de substàncies delicades. En aquestes instal·lacions l'empresa Unión Española de Explosivos SA hi pretén produir nagolita, mesclant gasoil i nitrat amònic. Aquest producte és utilitzat com a barrobí a les pedreres. L'entitat ja ha tramitat els permisos davant la Delegació del Govern, que ha remès l'expedient a l'Ajuntament.

El regidor d'Urbanisme, Bartomeu Seguí, afirma que si es realitza la mescla a les instal·lacions s'evitarà un viatge perillós en el transport, ja que els camions hi portaran les substàncies per separat, de manera que no existeix perill. A més, la fàbrica suposarà reduir al mínim l'estoc emmagatzemat, ja que es produirà segons la demanda que existeixi, i aquesta és limitada. Seguí ha volgut deixar clar que l'Ajuntament encara no ha pres cap determinació respecte d'aquest projecte. Tot i això, els primers informes elaborats pels tècnics municipals mantenen que el projecte compleix tots els requisits legals. Així mateix ha aclarit que l'al·legació que va presentar un particular ja ha estat contestada per la Delegació del Govern.

Malgrat això, l'edil s'ha compromès a tenir en compte el fet que la línia del tren de sa Pobla, que ara es reobrirà, passa a uns escassos 200 metres de les actuals instal·lacions, abans d'atorgar cap permís municipal. Seguí s'ha mostrat dur amb les crítiques al projecte formulades des del PSM, ja que entén que «són demagògiques i l'únic que pretenen és alarmar la gent. Encara no hem decidit res i el PSM ja ha passat l'arada davant del bou sense contrastar res. Jo també estic preocupat per les repercussions d'aquest projecte, però s'ha de dir a la gent que no es tracta d'una fàbrica de bombes atòmiques», ha afirmat Seguí.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.