cielo claro
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.32°
18°

Els hospitals del Govern atendran convalescents, crònics i amb sida

Sanitat ja ha decidit l'orientació per als centres Joan March i General

J.M.R. Palma.
El futur de l'anomenat Complex Hospitalari de Mallorca, que formen els hospitals Joan March, General i Psiquiàtric, ja està decidit i ara just manca plasmar-lo en el pla sociosanitari de les Illes, que s'està enllestint amb l'ajut d'una empresa externa catalana. El Joan March, el General i allò que esdenvindrà una unitat de psicogeriatria, que estarà ubicada al Psiquiàtric (un centre que acabarà per tancar-se), actuaran de manera conjunta com a recurs sociosanitari per a diversos tipus de patologia: convalescències medicoquirúrgiques, malalts crònics, malalts psicogeriàtrics i malalts de sida.

Aquest futur haurà de començar quan l'hospital de Son Llàtzer serà obert i amb tots els llits prevists (devers 520). Des de la direcció del Complex Hospitalari de Mallorca no es creu que Son Llàtzer estigui en funcionament aquest estiu i s'apunta que «just faltaria que el 2002 (data més probable per a l'obertura, atesos els problemes per resoldre) ens diguin que obren per etapes».

En el moment que Son Llàtzer sigui obert, els hospitals del Govern perdran el finançament per part de l'Insalud, perquè deixaran d'efectuar una tasca assistencial per esdevenir sociosanitaris. Qui ha de finançar l'atenció sociosanitària i, per tant, els «nous» centres Joan March i General, és una cosa que tenen molt clara els governs central i autonòmic.

Josep Maria Carbonero, director dels hospitals del Govern, afirma sense dubtar que els doblers hauran de sortir dels Pressuposts Generals de l'Estat; i l'Insalud "així ho deixà ben clar el seu president, Rubén Moreno, a Palma" que ha de ser l'Executiu autonòmic, perquè l'assistència social ja ha estat transferida a la Comunitat. Carbonero assegura que es necessitarà un finançament especial, perquè a diferència de Catalunya «aquí hi ha un dèficit molt important» de recursos sociosanitaris.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.