algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

Son Dureta comprava rentaplats a més de 4'5 milions la unitat

Un informe de Delinqüència Econòmica en posa de manifest les greus irregularitats

64488
Son Dureta fou investigada després de 1990.
C.M.C./J.M.R. Palma.
La investigació policíaca sobre les irregularitats administratives a l'hospital de Son Dureta comeses entre els anys 1987 i 1990 fou intensiva i mostrà aspectes de la gestió hospitalària tan insospitats com que cap dels que hi prestaren declaració formal no pogué explicar l'adquisició d'una «unitat de desincrustant de rentaplats» per un import superior als quatre milions i mig de pessetes, o 74 «unitats d'abrillantador rentaplats» per un import superior a 352 mil pessetes.

Les compres submergides, la desaparició o substitució de material quirúrgic "especialment pròtesis com marcapassos", les contractacions irregulars i provisionalment, més la creació d'un calaix comptable on quadrar els comptes foren les línies d'investigació encetades l'any 1992. El Jutjat Instructor número 3 de Palma arxivà de manera provisional aquest cas perquè no va trobar cap responsable a qui responsabilitzar del desgavell que havia admès el mateix Insalud.

El departament de Delinqüència Econòmica de la Direcció General de Policia que investigà aquells fets considerà «sobradament acreditat» que «el febrer de 1990 existia un desajust de 16 milions de pessetes en els inventaris efectuats als estocs de pròtesis, entre existències reals i les que haurien d'existir», que varen ser quadrades «salvatgement» al servei de subministraments. Igualment, en altres ocasions «es va confeccionar o es va falsificar documentació per justificar com a implantades pròtesis desaparegudes o extraviades». Segons es plantejà per part dels redactors de l'informe, en ocasions la maniobra fou grollera; i en el mateix sentit s'havien manifestat els inspectors de l'Insalud: «Com es pot omplir un document en una data en què aquell document (encara) no existia i remarcable perquè estava firmat per un pacient d'UCI que com indicam fou exitus (mort) aquell mateix dia?».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.