chubasco de ligera intensidad
  • Màx: 23°
  • Mín: 18°
19°

El Consell controlarà les agències d'adopció de nins a l'estranger

El Consell de Mallorca controlarà, a partir de l'any vinent, les adopcions internacionals de nins amb el propòsit d'evitar les irregularitats comeses per algunes de les agències de l'Illa dedicades a aquesta tasca. Aquesta iniciativa, que també preveu la creació d'un consell consultiu i informatiu de pares adoptius, fa efectiu el paper de la institució insular en la seva funció de supervisar aquest tipus de casos en comptar amb les competències.

D'aquesta manera, les agències hauran d'acollir-se a les normes de l'Administració insular, que serà la responsable dels temes relacionats amb l'adopció de menors de països estrangers. La coordinadora del Departament de Serveis Socials del Consell, Josefina Sintes, manifestà ahir que la institució insular ha arribat a un acord amb el Ministeri d'Afers Socials per «garantir els drets dels menors».

A partir d'ara, totes les agències que vulguin dedicar-se als tràmits d'adopcions hauran d'estar sota la supervisió del Consell i deixaran de funcionar en cas que no compleixin els requisits establerts. Després de l'aparició d'un cas d'irregularitats econòmiques per part d'una de les empreses dedicades a aquest tipus d'actuacions, el Consell ha decidit controlar tots els temes relacionats amb les adopcions. «Amb aquesta actitud de portes obertes podrem garantir la transparència de les operacions realitzades per les agències i els drets dels menors», assegurà Sintes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.