muy nuboso
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

Antich fa marxa enrere en la seva intenció de remodelar el Govern

Exigeix als consellers Ferrer i Ramon un «impuls» en Obres Públiques i Energia

El que hauria d'haver estat la crònica de dues morts anunciades va acabar ahir en un lamentable exercici de realisme màgic, en el millor dels casos, i en un diàfan cas de ciclotímia política, en el pitjor dels diagnòstics. «No hi ha cap tipus de remodelació; això està conclòs», va amollar el conseller de Presidència, Antoni Garcias, en la seva compareixença davant dels mitjans de comunicació posterior al Consell de Govern.

Francesc Antich, el mandatari illenc, havia convertit una crisi de Govern gairebé tancada i personalitzada en els consellers d'Obres Públiques, Habitatge i Transports, Josep Antoni Ferrer, i d'Energia i Innovació Tecnològica, Misericòrdia Ramon, en la demanda explícita de donar un «impuls» a aquests dos departaments de l'administració autonòmica.

La marxa enrere d'Antich en la remodelació de Govern, centrada en la parcel·la socialista del Pacte de Progrés, va sorprendre ahir tothom, però especialment significativa era la sorpresa entre persones properes al president. «En el Consell de Govern no s'ha parlat d'aquest tema», va dir Garcias, davant una creixent incredulitat entre els mitjans presents a la sala de premsa del Consolat de Mar, atesa la transcendència de la qüestió.

«Una altra cosa és que s'hagi de motivar alguns consellers perquè treballin més», va apuntar Garcias entre línies. El conseller va atribuir l'expectativa d'un canvi en el Govern a un clima creat per una «dinàmica de comunicació que ha portat a pensar que hi hagi una previsió de canvis». I encara més, quan Garcias va ser interrogat sobre el fet que ningú des del Consolat de Mar no hagi desmentit cap de les informacions aparegudes al llarg d'una setmana en els mitjans de comunicació al·ludits per ell mateix, el conseller va respondre amb un lacònic: «La rumorologia no es desmenteix, es desmenteixen les notícies».

Unes paraules poc calculades si es té en compte que el director general de Presidència i secretari d'organització del PSIB, Damià Cànovas, havia reconegut públicament en el programa de debat Hora pública, que emet la televisió local TeleNova cada dimecres, que la remodelació de Govern no només era una realitat sinó que era una necessitat, tot i que no va contribuir a les típiques travesses de noms que genera tota crisi política d'aquesta naturalesa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.