algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.89°

L'arxivament del cas Son Dureta pel jutge José Castro causa «indignació» a CCOO

Els nous gestors de les institucions sanitàries «acaten» la decisió i callen

«Indignació» ha estat la paraula més emprada en cercles sindicals i sanitaris perquè el Jutjat d'Instrucció número 3 a Palma, encapçalat per José Castro, no ha aconseguit ni proves inculpatòries ni exculpatòries en gairebé deu anys d'investigació sobre l'anomenat cas Son Dureta, de presumptes irregularitats financeres al centre.

De fet, el silenci al voltant d'aquest afer continua tan ferm ara com quan CCOO denuncià, l'any 1990, una possible «comissió continuada d'un delicte de malversació de doblers públics» que afectava els serveis d'alimentació, de contractació administrativa, la desaparició de material, compres injustificades i la creació d'un calaix econòmic en què quadrar els comptes de l'hospital de referència, que arribaren a ser desajustats en 145 milions de pessetes, segons fou denunciat aleshores. Ni Insalud ni Son Dureta són disposats a reconsiderar ara aquells fets.

Un dia després que el jutge d'instrucció José Castro ha arxivat aquest cas obert sobre irregularitats administratives entre els anys 1988 i 1990 "denunciant obstrucccionisme per part d'Insalud", CCOO considera «indignant» que les persones denunciades restin ara impunes. El jutge Castro ha explicat al seu acte que «no ha deixat de sentir-se escandalitzat perquè la Direcció Lletrada (aleshores en mans d'Ignasi Ribas) que suposadament defensava els interessos de l'Insalud fos la mateixa que simultàniament i oberta defensava els interessos de totes les persones que compareixien en aquest Jutjat en qualitat d'imputats».

Castro no ha pogut trobar un dels principals protagonistes dels fets estudiats, l'aleshores cap d'hostaleria a Son Dureta, José Merino Puertas. Se sospitava que les compres efectuades als proveïdors eren inflades de manera grollera: CCOO trobà factures per les quals una llauna de Coca-Cola arribà a costar 175 pessetes a l'hospital.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.