algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

200.000 metres cúbics diaris d'aigua es perden a la mar a través de l'Albufera

Aquest volum de líquid és equivalent al doble del consum actual de Palma cada dia

Un total de 200.000 metres cúbics d'aigua es perden actualment a la mar a través de l'Albufera d'Alcúdia després dels darrers dies de pluja registrats a Mallorca. Aquest volum d'aigua representa el doble del consum actual de Palma. Així ho explicà ahir el director general de Recursos Hídrics, Antoni Rodríguez Perea, abans d'assistir a la presentació de la plataforma «Balears 2015. L'aigua i la seva gestió. Perspectives de futur», iniciativa promoguda per la Caixa de Balears Sa Nostra.

Aquestes dades són conegudes coincidint amb l'oferta del ministre de Medi Ambient, Jaume Matas, de construir una dessaladora precisament a la zona nord de Mallorca, proposta que es va veure reflectida despús-ahir amb una moció presentada pel PP en el Parlament balear que, finalment, fou rebutjada. Encara que la moció no va ser aprovada per la majoria del Pacte de Progrés, el Govern de les Illes no descarta la construcció de la dessaladora en el nord de Mallorca.

Pel PP, la dessaladora podria aportar uns 15.000 metres cúbics diaris d'aigua, ampliables, i podria obtenir finançament del Ministeri de Medi Ambient mitjançant la declaració d'interès general.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.