algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 13.38°
15°

El Govern intentarà l'aprovació de l'ecotaxa el 12 de desembre

La llei entraria en vigor a mitjan juny o principis de juliol

El Govern de les Illes Balears ha decidit impulsar la tramitació de l'ecotaxa perquè la llei pugui ser aprovada pel desembre. La intenció de l'Executiu autonòmic és que el projecte de llei sigui debatut en ponència parlamentària la propera setmana i en comissió el 5 de desembre. Si es compleixen els terminis prevists pel gabinet d'Antich, el ple de la Cambra autonòmica podria aprovar-la el 12 de desembre.

Les esmenes presentades pel PP, totes elles de supressió, permeten accelerar la tramitació del projecte de llei, que podria entrar en vigor, si s'aprova pel desembre, a mitjan mes de juny o principis de juliol, és a dir, en plena temporada alta. En qualsevol cas, el Govern podria decidir durant la tramitació final de la llei la introducció d'una esmena per ajornar l'entrada en vigor de l'ecotaxa, prevista sis mesos després de la seva publicació en el Butlletí Oficial de la Comunitat Autònoma. No obstant això, aquesta possibilitat encara no ha estat plantejada als partits polítics que integren el Pacte de Progrés, que han de ser els encarregats d'introduir l'esmena que proposi el Govern.

L'acceleració de la tramitació de l'ecotaxa implica, a més, que l'Executiu i els hotelers negociïn contra el rellotge el projecte de llei després de molts mesos durant els quals els intents de consensuar el text han fracassat. Els hotelers han sol·licitat una entrevista amb el grup socialista per intentar negociar la llei que tramita el Parlament. Govern i Federació Hotelera de Mallorca negociaran durant els propers mesos el reglament de la llei, en la qual es podran introduir modificacions substancials. El gran tema de la negociació és la situació de les places il·legals, que hauran de sortir amb el nou impost.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.