lluvia ligera
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°

Antich fa els darrers retocs a la remodelació del Govern del Pacte

Ferrer i Ramon, d'Obres Públiques i Energia, els consellers sortints

El president del Govern de les Illes Balears, el socialista Francesc Antich, donava ahir al Consolat de Mar els darrers retocs a la primera remodelació del seu Executiu. En alguns cercles s'especulava que Antich es va reunir amb els consellers que se'n van i amb algun director general de la Conselleria de Presidència. De fet, el president va anul·lar alguns actes prevists en la seva agenda. La crisi no es produirà abans de divendres.

Entre els consellers, els dos noms que amb tota seguretat abandonaran el primer Govern de Progrés de l'Arxipèlag des que va començar la democràcia són Josep Antoni Ferrer, titular d'Obres Públiques, Habitatge i Transports, i Misericòrdia Ramon, consellera d'Energia i Innovació Tecnològica.

La rumorologia sobre els possibles substituts, que ahir va provocar una febre de travesses en cercles polítics i periodístics, trescava noms entre les direccions generals de cadascun dels consellers esmentats, a partir de tota casta de paràmetres, tots lligats a la família socialista de les Illes Balears.

Entre aquests noms hi figuren el gerent de l'empresa pública Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM), José Antonio Santos Hierro, considerat «el conseller d'Obres Públiques de facto» i que reuneix els requisits necessaris: socialista i menorquí. Altres noms per substituir Ferrer que ahir circulaven són: Jaume Carbonero, director general d'Habitatge, i Borja Carreras, exgerent d'Urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona, amb qui ahir ningú del Consolat no s'hi havia posat en contacte.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.