algo de nubes
  • Màx: 14.99°
  • Mín: 7.61°
13°

El PP demana una dessaladora per a la zona nord de Mallorca

Presenta avui una moció en aquest sentit en el Parlament balear

El diputat autonòmic del PP Jaume Font explicà ahir la moció que presentarà avui el seu grup en el Parlament i que demana al Govern de les Illes Balears, i concretament a la Conselleria de Medi Ambient, que «instal·li i posi en funcionament, en el termini més breu possible, una planta dessaladora a la zona nord de Mallorca». Aquesta infraestructura abastiria, principalment, les zones turístiques de Pollença, Alcúdia, Muro i Santa Margalida, si bé cal recordar que Artà i sa Pobla també integren la Mancomunitat Nord.

Segons Font, que a més és batle de sa Pobla, «la instal·lació d'una dessaladora permetria descansar els aqüífers que subministren els principals nuclis turístics i els regs agrícoles de la zona. Es podria aconseguir la declaració d'interès general per a la dessaladora i obtenir finançament del Ministeri de Medi Ambient, amb Jaume Matas al capdavant. Seria possible disposar d'una unitat de dessalació que podria aportar uns 12.000 o 15.000 metres cúbics d'aigua, ampliables, al llarg de l'any 2002».

Jaume Font indicà que «amb la declaració d'interès general, el finançament de la dessaladora seria inclòs en la llei d'acompanyament dels pressuposts de l'Estat a final d'enguany. Sobre la seva ubicació, aquesta és una qüestió en la qual no hauríem d'entrar els polítics, sinó deixar-la en mans dels tècnics, que són els que saben quin pot ser l'indret més adient i el de menor impacte ambiental».

Continuant amb els recursos hídrics de la zona nord, Jaume Font advertí el Govern que «si s'exploten els excedents de les Fonts Ufanes de Campanet per a consum turístic, hi haurà renou i protestes. Aquests excedents han de servir per recarregar els aqüífers de la zona i així poder garantir el reg en una comarca agrícolament tan important com aquesta. La millor solució seria que el Govern compràs les fonts Ufanes, però, no obstant això, la prioritat és construir la dessaladora, que contribuiria a solucionar el problema de l'aigua de forma gairebé definitiva en el nord de Mallorca».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.