algo de nubes
  • Màx: 19.01°
  • Mín: 9.02°
18°

El camp de golf de Canyamel es regarà amb aigua de l'estació la font de sa Cala

El president Francesc Antich va inaugurar ahir l'ampliació de la depuradora

L'ampliació i remodelació de l'estació depuradora d'aigües residuals de la font de sa Cala en el municipi de Capdepera permetrà regar, gràcies al tractament terciari, el camp de golf de Canyamel.

La depuradora de la font de sa Cala, que ha estat objecte d'una ampliació i remodelació amb un cost de 185 milions de pessetes, realitzarà un tractament terciari, «a partir del qual s'eliminarà el nitrogen i es procedirà a la filtració, amb l'obtenció d'una aigua d'elevada qualitat per al reg tants de espais verds com conreus agrícoles», va explicar Joan Josep Romero, cap d'explotació i manteniment de l'IBASAN.

La inauguració de les obres d'ampliació de l'estació depuradora de la font de sa Cala va tenir lloc ahir matí a la mateixa estació de Cala Rajada per part del president del Govern de les Illes Balears, Francesc Antich, i la consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló. Entre d'altres també hi assistí el director gerent de l'IBASAN, Joan Horrach.

El president de l'Executiu Autonòmic va lamentar que el Govern central «té molt poca sensibilitat envers la peça fonamental que representa el tractament integral i reutilització de les aigües per a les Balears. De fet, sol·licitàrem al Govern de Madrid devuit mil milions de pessetes per al finançament del programa d'actuació integral en tractament d'aigua i la resposta ha estat de zero pessetes».

Les obres de la depuradora s'han executat al llarg d'un any.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.