algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 8.69°
18°

El nombre d'usuaris del tren de Palma a Inca pujà un 17% respecte del 99

SFM confirma que l'estudi del futur traçat entre sa Pobla i Alcúdia estarà a final d'any

81200
A final d'any estaran enllestits els estudis previs per al traçat que tindrà la nova línia ferroviària entre sa Pobla i Alcúdia.
T. G. Comaques.
El tren funciona i de cada vegada millor. Això és si més no allò que diuen els nombres que maneja Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) i que indiquen que el tren guanya adeptes. I és que el passat 30 d'octubre ja s'havien acumulat quasi 1'4 milions de passatgers, xifra que suposa només 60.000 persones manco que en tot l'any passat.

De fet, aquests nombres representen una mitja mensual d'un 17% més d'usuaris. El gerent de SFM, José Antonio Santos, espera superar àmpliament el milió i mig d'usuaris. Santos atribueix aquest augment del nombre de clients al millor servei que es dóna i també a una creixent conscienciació en la necessitat d'utilitzar més el transport públic.

Santos va destacar que el servei ha estat bo malgrat les molestes obres de substitució de les travesses i considera que la gent ho valora de manera especial. Curiosament, un dels fets que podria haver fet apujar el nombre d'usuaris és la immigració. I és que hi ha una gran quantitat d'immigrants que fan feina a la Part Forana i que utilitzen el tren perquè no disposen de vehicle propi.

Les dades fetes públiques suposen tot un rècord, ja que fins a l'any 98 l'increment del nombre de passatgers era quasi inexistent i voltava l'u o el dos per cent. Ja l'any passat es va tancar l'exercici amb un increment prou positiu que assolí un 5%.

D'altra banda, Santos ha anunciat que a final d'any estaran enllestits els estudis previs per determinar el traçat que tindrà la nova línia ferroviària entre sa Pobla i Alcúdia. En principi els tècnics hauran de realitzar un màxim de tres traçats diferents sobre els quals es decidirà el definitiu.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.