cielo claro
  • Màx: 21.7°
  • Mín: 13.08°
22°

El polígon de Llevant es desentén del projecte del nou recinte firal

Els veïns de la barriada es queixen del tracte institucional que reben

Els veïns del polígon de Llevant troben que hi ha inversions molt més necessàries a fer en aquesta barriada abans que gastar-se milionades per construir un nou recinte firal. Dimecres passat era el vicepresident del Govern de les Illes Balears, Pere Sampol, qui anuncià el projecte guanyador del recinte firal de Palma, el Celia Ann dels arquitectes madrilenys Victoria Acebo i Àngel Alonso. El projecte, un gran complex de 75.235 metres quadrats repartits en quinze plantes, està pressupostat en un total de 4.576 milions de pessetes. Ara ja volen rebaixar-ne l'altura.

Els residents del barri de Llevant han sentit a parlar del projecte redactat per millorar el recinte firal que tenen just devora. Ells troben, però, que «4.500 milions de pessetes s'haurien de gastar en altres coses: en col·legis, més atenció sanitària i més zones verdes. El pla Mirall d'aquest barri consistí a sembrar quatre arbres i poca cosa més; encara esperam que ens facin les zones verdes que ens varen prometre, perquè de verd, en tenim poc per aquí», comentà ahir Yolanda Rodríguez. Després afegí que «aquí hi viu gent pobra, treballadora, però no per això ens han de tenir abandonats».

Una altra dona, Maria, que també viu en un dels blocs d'habitatges de protecció oficial, recordava que en estrenar el pis els jardins estaven cuidats, els fanals tenien bombetes i, a més a més, disposaven d'un parc infantil en condicions. De tot això, avui ja no en queda res. La terra atapeïda i els bassiots són l'únic que recorda els antics jardins, ara plens de fems pertot arreu. «Diuen que és la comunitat qui s'ha d'encarregar de netejar tota aquesta porqueria, però jo allò que sé és que pagam 15.000 pessetes per la recollida de fems, tots els altres imposts i a nosaltres ningú no ens fa això net. Haurien de gastar els doblers en allò que importa».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.