La fàbrica d'El Caserío pagarà a partir del proper 1 de gener 24
pessetes més per quilo de formatge o quallada a les finques que
entreguen el seu producte en unes òptimes condicions de qualitat,
segons anuncià ahir el director de compres de lactis per Europa del
grup Kraft, Marco Ardrizzini.
El nou sistema de «pagament per qualitat» es basarà en dos
factors el grau d'acidesa (ph) i l'anàlisi de la llet utilitzada
Kraft abonarà dotze pessetes més per quilo sempre que el nivell
d'acidesa de la peça se situï entre el 4'6 i el 5'35, una condició
que ja compleixen el 90% dels proveïdors de la planta.
La companyia també primarà amb altres dotze pessetes el
compliment d'uns paràmetres higiènics equiparables als establiments
per la Unió Europea per a la llet destinada directament al consum
humà: contenir menys de 100.000 bacteris i 400.000 cèl·lules
somàtiques.
L'assessor Francisco Tutzó explicà que «entre el 35 i el 40% de
les 170 finques que ens entreguen la seva producció ja compleixen
aquesta norma. Oferim a les restants tota la nostra col·laboració a
través d'un programa de qualitat perquè puguin adaptar-se a aquest
objectiu, ja que en cas contrari veuran penalitzat el pagament de
la seva matèria primera». Malgrat això, explicà que «no es tracta
d'una fita difícil d'aconseguir, ja que actualment tots els
proveïdors de Coinga compleixen aquesta normativa».
El director d'operacions de Kraft a Espanya, Enzo Flor,
assenyalà que amb aquestes mesures es persegueix una triple
finalitat: augmentar la qualitat del producte, homogeneïtzar el seu
sabor i contribuir a la rendibilitat de les finques, ja que
complint aquests paràmetres milloraran la productivitat de la seva
cabana. Els clients de Kraft no han de notar en el sabor del
producte final que prové de 170 proveïdors diferents. Volem
reafirmar el nostre compromís amb camp menorquí».
Amb l'establiment de les noves tarifes, Kraft assumeix un
sobrecost anual pròxim als 60 milions de pessetes amb la compra de
producció a Menorca, que actualment puja a 5.300 tones anuals. De
la xifra total, una tercera part és formatge i la resta
quallada.
Les finques que no compleixin aquests requisits sofriran una
penalització econòmica per incentivar les millores. El preu del
quilo de formatge o quallada es rebaixarà a 26 pessetes si no es
compleix cap dels dos paràmetres establerts.
La penalització serà de sols 13 pessetes durant el període
d'adaptació que es perllongarà entre gener i juny del 2001, amb el
propòsit que les finques puguin aconseguir els nivells de qualitat
exigits.
La multinacional presentà ahir les noves mesures als
representants de Fagme, Agrame, Agrena, Unió de Pagesos, i les
cooperatives agràries de Ciutadella i es Mercadal, en una reunió en
la qual també assistiren el veterinari de l'Institut de Biologia
Animal de Balears (Ibasa), Juan Bosco Marqués, i el responsable de
compra de lactis de Kraft a Espanya, Ramon Lasurt.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.