cielo claro
  • Màx: 15.05°
  • Mín: 7.61°
12°

Un conveni urbanístic permet salvar l'antic molí de sang des Barcarets

L'Ajuntament consenteix al promotor fer un xalet més a canvi d'una zona verda

L'antic molí de sang situat al nucli des Barcarets finalment se salvarà de ser esbucat i es conservarà. Això serà possible gràcies a un conveni urbanístic pactat ja entre els urbanizadors de la zona i l'Ajuntament. Això donarà lloc que es modifiqui el pla d'urbanització de l'indret, que preveia l'eliminació d'aquesta construcció per deixar pas a sis xalets.

Pel conveni es fa desaparèixer del projecte una zona esportiva d'ús privat de 2.700 metres quadrats ubicada vora el molí. Aquesta finca es transforma en una zona verda de 2.450 metres en la qual s'inclouen un molí de vent i el molí de sang. Els propietaris es comprometen a cedir aquesta finca per a l'ús públic de manera totalment gratuïta.

A més, els promotors hauran de reposar tota la paret de pedra seca d'aquesta parcel·la que s'hagi esbucat i la faran neta. Fins i tot es donaran dos milions de pessetes a l'Ajuntament perquè després realitzi la dotació de mobiliari i la il·luminació de la finca. Com a contraprestació a tots aquests compromisos, l'Ajuntament permetrà als urbanitzadors poder disposar d'un altre solar, de manera que finalment s'hi podran aixecar set habitatges en lloc dels sis prevists inicialment.

El batle, Miquel Ferrer, ha destacat la bona voluntat dels urbanitzadors per arribar a un acord que considera raonable per les dues parts. De fet, Ferrer ha reconegut que no li agradava massa el fet que a la zona quedàs una instal·lació esportiva d'aquesta envergadura com de propietat privada.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.