algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

Les aigües fecals de la depuradora envaeixen 50 metres d'una via urbana

Els llots residuals s'han filtrat dins el jaç del veí torrent de Son Floriana

Les aigües fecals procedents de la planta depuradora de Son Servera han envaït més de cinquanta metres del paviment de la carretera després que la depuradora es desbordàs la setmana passada. La important magnitud dels residus fecals que es desbordaren de la planta ha fet que es filtrassin dins les aigües del torrent de Son Floriana, el jaç del qual discorre molt a prop de la depuradora.

Les aigües fecals varen romandre durant una setmana sencera damunt la carretera de Son Servera, «sense que cap membre de l'equip de govern fes alguna cosa per retirar-les, encara que la depuradora sigui competència de l'IBASAN», va explicar Damià Ripoll, actuant com a portaveu del PP de Son Servera.

Encara que en un primer moment sembla que les causes del desbordament de les aigües residuals hagin estat per una avaria, el batle de l'Ajuntament de Son Servera, Eduard Servera (PSOE), apunta que la causa principal és que «les pluvials estan connectades a la depuradora i quan plou, l'estació depuradora no dóna abastament i es desborda. La culpa d'això la té l'exbatle Francesc Barrachina, ja que va permetre aquesta connexió».

Els llots residuals de l'estació depuradora s'han abocat dins el torrent de Son Floriana. A més, a uns cent metres de la planta existeix una urbanització i per aquest motiu, les fortes olors que desprenen les aigües residuals han provocat queixes i malestar veïnal. Ripoll (PP) s'ha mostrat crític envers el que considera una avaria, tot denunciant la «deixadesa» del Consistori per no netejar la zona afectada per les aigües fecals.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.