algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
12°

El sobrecost del preu de l'energia serà d'un 40% a l'Arxipèlag balear

Antich i Reus demanen al Govern espanyol que en reguli l'encariment

El president de la companyia Gesa, Bartomeu Reus, va advertir ahir d'una futura pujada del preu de l'energia a l'arxipèlag balear i pitiús, que podria arribar al 40%. Evitar aquest sobrecost progressiu passa, segons Reus, per una «regulació» promoguda pel Govern espanyol, concretada en mesures que frenin aquest més que probable encariment que té la liberalització del mercat energètic, en general, i la fusió Endesa-Iberdrola, en particular, com a telons de fons. El president de l'Executiu autonòmic, Francesc Antich, que va rebre Reus en audiència al Consolat de la Mar, va subscriure la petició del president de Gesa, empresa filial d'Endesa.

«Hi ha un debat sobre el preu de l'energia i el consumidor i la gent del carrer ha de prendre més consciència del que pot ser un futur amb una energia que pot tenir un sobrecost d'un 40% sobre l'actual», va expressar Reus amb preocupació. L'anunci ha de «fer pensar l'Administració», a qui el president de Gesa reclama una presa de «mesures ràpides» davant una pujada de preus que podria arribar en «dates pròximes».

Antich es va sumar a aquesta sol·licitud. Concretament, va reclamar del Govern de Madrid «normatives extrapeninsulars i inversions» que evitin la repercussió negativa d'aquest sobrecost energètic en el fet insular. Unes normatives que han de permetre la «igualtat d'oportunitats» entre empreses i usuaris illencs i peninsulars. Antich va recordar que, amb aquesta finalitat, el Govern ja ha mantingut una reunió amb el vicepresident del Govern espanyol, Rodrigo Rato, de la qual només n'ha quedat una resposta: «Es reprendrà el tema». I fins el dia d'avui no hi ha hagut cap notícia més.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.