algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Onze municipis celebren el 700è aniversari

El santuari de Lluc va acollir ahir una diada de germanor que congregà més de 2.000 persones

Més de 2.000 persones pelegrinaren ahir fins al santuari de Lluc per celebrar el 700è aniversari dels seus municipis. Aquesta diada, a la qual acudí el conseller de Presidència, Antoni Garcias, va començar a les 10 del matí i una banda de xeremiers va fer menys llarga l'espera per als que arribaren els primers al monestir. Veïns i representants municipals de Binissalem, Sant Joan, Montuïri, Capdepera, sa Pobla, Santanyí, Llucmajor, Petra, Porreres, Campos i Felanitx es posaren les seves sabates més còmodes per recórrer molts quilòmetres fins a arribar a Lluc. Així i tot, els més peresosos i poc amants de l'esport utilitzaren el cotxe o autobusos.

Devers les onze del matí en el centre d'acolliment se celebrà una solemne missa oficiada pel prior de Lluc i concelebrada per diferents capellans dels municipis que celebraven el 700è aniversari. Durant l'acte el batle més jove, Joan Sastre, de Porreres, i el batle de més edat, Miquel Riera, de Felanitx, feren l'ofrena floral. Els batles dels onze municipis feren entrega al santuari de Lluc d'un pergamí on s'explica el motiu de la celebració de la diada i dels escuts de cada poble. Acabada la missa, la historiadora Maria Barceló pronuncià una conferència sobre l'esdeveniment que se celebrava.

Els organitzadors feren entrega als onze batles d'una reproducció del pergamí que s'ha elaborat per recordar la celebració de la diada, i també se'n donà una còpia al conseller de Presidència, Antoni Garcias. Passades les dues del migdia s'acabà de preparar una gran paella per a unes 1.200 persones. Sis cuiners i alguns ajudants s'hi hagueren d'aferrar de bon de veres per poder cuinar-la. Però tot l'esforç que feren valgué la pena, perquè tots els convidats pogueren gaudir-ne d'un plat i molts asseguraren que era molt bo.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.