nubes dispersas
  • Màx: 17.58°
  • Mín: 8.69°
17°

Les competències de Justícia hauran d'esperar un mínim de dos anys

El vicepresident del CGPJ inaugurà les Jornades del Poder Judicial

El vicepresident del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Luís López Guerra, va afirmar ahir a Palma que la transferència de les competències de l'administració de Justícia a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears no serà possible, almanco, abans d'un termini mínim de dos anys, atesa la complexitat d'aquest procés. El catedràtic de Dret Constitucinal va ser el ponent inaugural de les Jornades de Poder Judicial i Estat de les Autonomies, que tenen lloc a Palma al llarg de dos dies.

López Guerra es va centrar en les dificultats d'aquesta negociació administrativa entre el Govern espanyol i les comunitats autònomes perquè el manteniment de la qulitat del servei de la Justícia suposa un elevat cost econòmic. Aquest traspàs, va advertir el vicepresident del CGPJ, és un procés «forçosament lent i ple de discussions, però convé que es faci amb garanties per tal que això suposi una millora per als ciutadans».

Encara que els terminis per materialitzar aquesta transferència són «molt difícils de preveure» per les «moltes» negociacions que es precisen entre el Govern i el Ministeri de Justícia, López Guerra va concretar que, «com a mínim, en dos anys no serà possible».

Francesc Antich, president del Govern balear, va insistir en aquest mateix sentit que l'Executiu autonòmic té la intenció de rebre aquesta nova matèria, però «suficientment dotada», i encara que no es va fixar cap termini concret es va mostrar confiat que tengui lloc abans que acabi aquesta legislatura.

La presidenta del Consell Insular de Mallorca, Maria Antònia Munar, va exigir en l'acte inaugural de les Jornades les «màximes» competències per al tribunal Superior de Justícia de Balears, que en la seva opinió haurien de pronunciar-se sobre tota la legislació balear i sobre les qüestions que només afecten la comunitat illenca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.