cielo claro
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.32°
17°

Es Jonquet, entre la pobresa i l'especulació

L'especulació immobiliària està substituint els habitants d'aquest antic barri de pescadors

A l'antic barri de pescadors de Palma ara els rics ja comencen a conviure amb la pobrissalla. És la primera passa per desplaçar els pobladors del Jonquet cap a l'eixample de la ciutat. Les reformes que l'Ajuntament hi vol fer també hi contribuiran.

Els estrangers compren cases de fins a 100 milions de pessetes com una del carrer del Molí. Aquestes quantiats es paguen ara, quan només a dues passes hi ha gent a qui el lloguer tan sols els costa 1.600 pessetes. Aquesta gent, però, el Consistori la farà fora aviat. «Ens donen una casa, jo la tenc al carrer 7, devora la plaça del Vapor. Però no sé com pagaré el lloguer», es lamenta una dona d'una cinquantena d'anys que viu amb el seu germà de 70 anys i que ara haurà d'abandonar la seva casa del carrer de l'Almadrava perquè l'Ajuntament els expropiarà.

«Fa set anys que parlen d'expropiació, però mai no ens han tret defora. Ara, tornam estar preocupats perquè en tornen parlar. I aquella doneta d'allà està més preocupada encara perquè ella ja és major i si la treuen no sé on anirà», comenta una veïna a qui faran fora, mentre assenyala amb el dit una altra que correrà la mateixa sort que ella.

Al costat dels molins, que un temps no gaire llunyà eren discoteques de moda, hi malviuen personatges encara més pobres. Dins un solar abandonat, també propietat municipal, on les deixalles s'acumulen per tot arreu i els coloms s'han apropiat del terrat de l'immoble ara en ruïna, hi té l'habitage un home. El seu veí, Martí González, que viu al número 28 del carrer Cerdà, explica que ara aquest home està més bé perquè ha trobat feina, «és molt bona persona», diu.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.