algo de nubes
  • Màx: 18.52°
  • Mín: 8.69°
18°

El PP refusa en el Senat el distintiu de les autonomies a les matrícules

El conseller Garcías ho considera un menyspreu a les nacionalitats

La Comissió General de les Comunitats Autònomes del Senat refusà ahir una moció d'Entesa Catalana de Progrés per la qual s'instava el Govern a modificar l'Ordre ministerial del 15 de setembre passat que regula les noves matrícules, per tal que aquestes incloguessin un distintiu que «reconegui i reflecteixi el caràcter autonòmic de l'Estat».

La moció, refusada per 26 vots en contra i 18 a favor, va comptar amb el suport de tots els grups de la cambra, excepte el del Partit Popular, que argumentà raons pràctiques, socials, econòmiques i jurídiques, entre d'altres. Tots els grups favorables a la moció apel·laren a la pluralitat i diversitat de l'Estat, recollides en l'ordenament territorial previst per la Constitució.

El conseller de Presidència del Govern balear, Antoni Garcías, indicà que l'Ordre citada és un «menyspreu a les nacionalitats» i que el distintiu IB queda fora de la llei, malgrat que correspon al nou nom de la comunitat (Illes Balears), segons la reforma de l'Estatut Autonòmic aprovat pel Congrés».

Malgrat tot, el grup popular argumentà que la reforma de l'Ordre duria una gran confusió social i inconvenients per als automobilistes i l'Administració. Assegurà que aquest és un debat «àmpliament superat» a les institucions i a la societat, i que el 85'6% dels ciutadans es mostra a favor del nou sistema perquè assegura la discreció, segons una enquesta de la Confederació Espanyola d'Automoció.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.