algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

Un exemple de solidaritat escolar

Els alumnes del Costa i Llobera volen un ascensor per a un company amb discapacitat

Quan sorgeix algun problema important a una escola, els pares i professors són els primers a reclamar millores. No és tan freqüent, emperò, que els alumnes siguin els que prenguin la iniciativa exigint solucions als responsables polítics. Això precisament és el que han fet els nins i nines de sisè del Col·legi Costa i Llobera de Pollença moguts, més que res, per un profund sentit de solidaritat cap a un company.

Els joves, d'entre 11 i 12 anys han tingut la valentia d'escriure una carta al conseller d'Educació, Damià Pons, en la qual li relaten els grans problemes de mobilitat que té Josep Plomer, un nin de sis anys que pateix una discapacitat física. El nou Costa i Llobera, obert fa només dos mesos, s'ha construït, almanco en teoria, sense barreres arquitectòniques. Per aquest motiu, es va instal·lar un ascensor que encara ara no funciona.

Josep estudia primer i per arribar a la seva classe ha de pujar al primer pis superant unes escales que resulten un obstacle infranquejable. Per aquest motiu, una assistenta tècnica educativa l'ha de pujar i davallar cada dia. Els alumnes no s'expliquen per què no funciona encara l'ascensor i a la carta expliquen que «tenim entès que no funciona perquè l'empresa constructora encara no ha cobrat els doblers de l'obra».

Els signants afirmen que «no entenem aquestes coses, però el que sí li demanam és que vostè faci el possible per solucionar aquest problema ja que tots els nins i nines de l'escola tenim els mateixos drets». Així mateix, conviden el conseller Pons a fer una visita al centre per comprovar el que conten.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.