algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
14°

L'Auditori acull aquest cap de setmana les II Jornades de Comunicació

«El periodisme en català oblida el contingut a favor de la lingüística»

L'Auditori d'Alcúdia fou l'escenari escollit per dur-hi a terme les II Jornades de Comunicació de Mallorca. Aquesta edició té com a objectiu veure quin és el punt de vista de les empreses periodístiques davant l'ús del català. Per això s'han organitzat diverses ponències i taules rodones per tal de conèixer l'opinió de tots els assistents.

Entre els parers més generalitzats destacà que fer periodisme en català surt car des del punt de vista econòmic, ja que a la gent encara li costa fer publicitat en aquest idioma. També es va esmentar que els mitjans de comunicació que usen el català donen més importància a la lingüística que no al contingut.

Ahir, durant una de les taules rodones intervingué Paula Serra, directora d'Audiovisuals del Grup Serra, qui va dir que «fer un producte com Diari de Balears surt car perquè s'han de pagar experts lingüistes i això hauria d'estar superat».

Paula Serra també manifestà que seria important tenir un llibre d'estil perquè l'emprassin els mitjans de comunicació i que recollís tota la riquesa del lèxic. L'opinió de Serra sobre l'elevat cost de fer premsa en català fou compartida pels seus companys de taula: Joan Vall, director general del diari El Punt, i Jordi Fortuny, director de la revista El Temps.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.