algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
14°

El Govern balear crearà l'Institut d'Avaluació del Sistema Educatiu

La CAIB és la cinquena autonomia a posar el servei en marxa

El Consell de Govern va aprovar ahir, a proposta de la Conselleria d'Educació i Cultura, el decret de creació de l'Institut d'Avaluació i Qualitat del Sistema Educatiu de les Illes Balears. L'Institut permetrà tenir elements de diagnòstic propers i adequats a la situació educativa de l'Arxipèlag, que es converteix en la cinquena comunitat autònoma a posar en marxa els sistemes autonòmics d'avaluació educativa després de Catalunya, Andalusia, País Valencià i País Basc.

La seva creació respon, segons el conseller de Presidència del Govern balear, Antoni Garcias, «a la voluntat expressa del Govern de construir un sistema educatiu que assoleixi uns nivells de qualitat que donin resposta tant a les exigències d'una societat activa com a les necessitats educatives, culturals, científiques i cíviques de la població escolar» illenca.

L'Institut d'Avaluació actuarà sota la dependència directa del conseller d'Educació, Damià Pons, i disposarà de la participació de diferents òrgans de l'administració educativa no universitària, d'altres òrgans de l'administració, del sector universitari i dels òrgans de participació educativa.

Entre les funcions de l'Institut cal destacar-ne bé les següents: analitzar el grau d'eficàcia del sistema educatiu, elaborar informes i dictàmens referents a l'assoliment dels objectius determinats per la legislació educativa, elaborar i impulsar sistemes d'avaluació per als diferents ensenyaments regulats per la normativa vigent i proposar l'establiment de convenis amb altres organismes o entitats, públiques o privades.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.