nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

La nova delimitació fixada per Costes afecta tots els canals i llacs de la zona urbana del Port

El batle Ferrer exigirà solucions al ministre Matas

Tots els canals i llacs ubicats dins la zona urbana del Port d'Alcúdia han quedat afectats també per la nova delimitació de Costes. Això suposa que l'antiga servitud de pas existent de 6 metres s'ha transformat en una protecció de 20 metres. En aquesta franja hi queden incloses nombroses construccions aixecades just al costat dels canals.

Aquest fet ha generat no poques queixes per part tant dels residents com dels comerciants d'aquestes zones. I és que la nova normativa estatal fa que tots els edificis inclosos en l'àmbit de protecció pateixin importants limitacions constructives. A més ha creat un conflicte amb els negocis que necessiten ocupació de via pública com ara bars o restaurants.

El batle, Miquel Ferrer, va explicat que té constància que Costes ha obert expedients a negocis que ocupaven via pública i que ja havien pagat la taxa corresponent a l'Ajuntament. A més Ferrer recorda que Costes cobra el triple de les taxes municipals per aquest concepte. Des de l'Ajuntament ja s'ha manifestat el seu malestar per la nova delimitació.

De fet el proper dilluns és previst que el batle Ferrer i el cap de l'oposició i exconseller de Medi Ambient, Miquel Ramis, viatgin a Madrid per entrevistar-se amb el Ministre de medi ambient, Jaume Matas. Ferrer va manifestar que l'Ajuntament està fent importants esforços per embellir una zona urbana on no té gens de sentit que hi tengui competències Demarcació de Costes. En aquest sentit es reclamarà a Matas que el Ministeri participi en el dragat i neteja de canals així com en l'embelliment de la zona del Llac Menor.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.