nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

El Govern balear, preocupat per la fusió d'Ibèria amb Air Europa

L'Executiu tem que afecti la regularitat en els vols entre Illes

El Govern balear, els representants del sector turístic insular i els sindicats aeris coincidiren ahir a expresar la seva preocupació per les conseqüències que tendria la possible fusió d'Ibèria amb la companyia Air Europa, actualment en procés de negociació. El conseller de Presidència, Antoni Garcies, transmeté ahir la preocupació del Govern davant la possibille fusió, ja que podria generar una situació de «monopoli» a les Illes que només es resoldria mitjançant la declaració d'interès públic del transport aeri a Balears.

Garcies recordà que aquesta declaració, reiteradament sol·licitada per l'Executiu i pel Parlament balear al Govern central, seria una «taula de salvació» davant una hipotètica situació de monopoli en el transport aeri derivat de la integració de la companyia privada a Ibèria. Pel sector turístic insular, l'inici de negociacions entre Ibèria i Air Europa també inquieta, perquè els empresaris temen una pèrdua de qualitat en el servei del transport entre les Illes i la Península o altres destinacions europees.

Diversos subsectors de l'activitat vacacional, com agències de viatges, hotelers i majoristes, expressaren els seus dubtes davant els efectes de la hipotètica fusió de les dues companyies aèries. La patronal Agències de Viatges de Balears (Aviba) considera que el «gran perjudicat» serà l'usuari de les Illes, que «tendrà menys possibilitats de tenir accés a ofertes especials, elegir rutes i horaris en determinats vols, si aquests són cancel·lats com a producte de la integració de les dues empreses», digué un portaveu.

El president del Foment del Turisme de Mallorca, Miquel Vicens, declarà que en la seva opinió encara és «massa prest» aventurar quin serà el resultat de la fusió d'Ibèria i Air Europa per als consumidors de Balears. «Està clar que si com a conseqüència d'aquesta operació el servei aeri s'empobreix o pateix una disminució de la seva qualitat, serà una mala notícia per a tots els ciutadans de les Illes. Però com no sabem quina serà l'estratègia futura de la nova empresa, és prest per opinar», digué.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.