algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.88°

Ibèria i Air Europa formalitzen el primer acord per a la seva fusió

Cerca la creació d'una nova gran companyia amb 276 avions i 1.500 vols diaris

Els directors generals d'Air Europa, Juan Sáez, i d'Ibèria, Àngel Mullor, signaren ahir un acord d'intencions de cara a començar les negociacions entre ambdues societats tendents a una eventual integració d'ambdues companyies aèries, informaren fonts d'Ibèria. El resultat pot ser una gan companyia amb 276 avions i 1.500 vols diaris
Les mateixes fonts indicaren que durant un termini de 45 dies ambdues parts es comprometen, segons l'acord firmat ahir, a negociar en règim d'exclusiva, i per tant durant aquest període Air Europa no negociarà la seva integració amb cap altra companyia aèria, ni Ibèria farà el mateix amb una altra companyia espanyola.

Les empreses reconeixen la dificultat d'una negociació d'aquest tipus, però al mateix temps són conscients del possible benefici que un acord tendria per a ambdues parts, com també per al conjunt de l'aviació comercial espanyola, que assoliria una dimensió i una capacitat majors per competir amb les grans companyies de la Unió Europea.

Tant Ibèria com Air Europa es comprometen a dur a terme aquestes negociacions amb discreció, per evitar possibles interferències que dificultin l'acord, i n'informaran públicament quan es produeixi alguna novetat significativa. Tot i que no s'han explicat les formes de la negociació, ni el seu import, fonts del sector consultades per EFE assenyalen una xifra pròxima a 70.000 milions de pessetes.

El president d'Ibèria, Xabier de Irala, presentà al consell d'administració de la companyia mantingut el 30 d'octubre passat, l'oferiment de l'operació realitzat per Air Europa, i anuncià que seria estudiat. Per la seva banda, el president de la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI), Pedro Ferreras, declarà fa uns dies que veia amb bons ulls l'operació, ja que era interessant.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.