algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

Medi Ambient vol comprar can Regalat per protegir una planta endèmica

El «Limonium» només es troba en aquesta finca, que seria afegida a Albarca i es Verger

La Conselleria de Medi Ambient del Govern de les Illes Balears té en projecte la compra de la illeta on s'ubica la finca rústica del molí de can Regalat de la Colònia de Sant Pere en el municipi d'Artà, amb la finalitat de preservar l'hàbitat de l'espècie vegetal Limonium Maioricum, endemisme de la flora mallorquina.

En aquest sentit, des de Medi Ambient s'ha confirmat que estan interessats a aconseguir la titularitat pública d'aquesta finca, que té una extensió de 13.000 metres quadrats, per la raó que l'endemisme únicament prolifera en aquest entorn natural. No obstant això, des d'aquesta mateixa Conselleria, s'ha explicat que encara «no existeix una decisió concreta envers la compra definitiva». Així mateix, Medi Ambient també està estudiant un seguit d'alternatives amb la finalitat de protegir aquesta planta única.

De fet, una de les mesures que s'estudien per protegir aquest endemisme de la flora illenca és incloure la illeta del molí de can Regalat en el Pla d'Ordenació dels Recursos Naturals (PORN), que està elaborant Medi Ambient, amb la finalitat que sigui part integrant del futur parc natural de la serra del Llevant, juntament amb les finques d'Albarca i es Verger. Fonts de la Conselleria han anunciat que com que aquesta zona representa un lloc digne de protecció «s'ha inclòs en el futur parc natural de la serra del Llevant».

Aquesta proposta ha estat presentada pel portaveu d'EU-Els Verds de l'Ajuntament d'Artà, Julen Adrián, davant la Conselleria de Medi Ambient. En aquesta esmena, Adrián sol·licita que «el Govern dugui a terme les inversions necessàries per tal de fer un centre d'acollida per als visitants del futur parc natural del Llevant». A la finca s'hi podrien haver construït uns 70 habitatges, però el Consistori artanenc el mes de juliol va modificar la normativa urbanística perquè únicament s'hi poguessin edificar entre sis i vuit apartaments unifamiliars. La Sala va acordar que la promotora de la finca li cedirà un 40% de sòl urbanitzable.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.