algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

La Guarderia Forestal augmentà l'octubre els controls en els vedats de caça

Identificà més de cent caçadors i tramità 16 denúncies

La Conselleria de Medi Ambient ha incrementat durant el mes d'octubre el control als vedats de caça amb l'objectiu d'aconseguir una millor gestió cinegètica i garantir el compliment de les normatives en matèria de caça axí com el respecte per les espècies i la naturalesa. Per tal de dur a terme aquest objectiu, agents de la Guarderia Forestal de la Conselleria de Medi Ambient han estat realitzant durant el darrer mes controls cinegètics a les finques de Mallorca. Els guardes forestals han realitzat més de 250 hores en controls identificant més de cent caçadors i han tramitat 16 denúncies.

Les causes fonamentals per les quals s'han obert expedients han estat per caçar en època de veda, per la utilització de mitjans il·legals en la caça de tords (utilitzant cintes de casset com a reclam), caçar en vedats privats sense permís del titular i per dur més de dos cartutxos a l'escopeta. Les zones en les quals s'han practicat aquestes actuacions com a resultat de denúncia han estat Sineu, Algaida, Maria de la Salut, Sóller i Palma. Amb aquestes actuacions es pretén aconseguir una gestió cinegètica cada vegada més sostenible assegurant així el respecte dels caçadors davant les normatives que actualment protegeixen les espècies cinegètiques i en especial les aus migratòries.

Pel que fa a les sancions, aquestes poden oscil·lar entre les 15 mil i les 75 mil pessetes depenent de la gravetat de la infracció. S'ha de recordar que a finals de l'estiu aquesta Conselleria ja va anunciar que es farien més inspeccions per comprovar que els practicants de la caça disposassin dels permisos i la documentació necessaris. Aquesta proposta havia estat reivindicada per la Societat de caçadors i pel Consell de Caça, ja que un dels principals problemes del sector és la caça furtiva.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.