Els antiparc preparen una obra teatral que ridiculitza la protecció del Llevant

El batle de Son Servera s'oposa a la representació perquè la considera «una provocació»

TW
0

La polèmica que generà la declaració de la serra del Llevant com a parc natural arreu de la comarca llevantina de Mallorca amenaça de traslladar-se al món de l'art dramàtic. Aquest cop, els detractors del parc natural portaran a escena una obra teatral que pretén ridiculitzar la figura del parc natural per tal d'impedir que es faci realitat en un futur no gaire llunyà.

La setmana qu ve és previst que s'estreni l'obra de teatre en el marc de l'església Nova de Son Servera, poble que precisament fou protagonista d'un violent enfrontament entre els partidaris i els opositors del parc natural esdevingut el passat onze de maig. No en va, els organitzadors de la polèmica comèdia, l'Associació en defensa del Llevant, han escollit Son Servera per estrenar la seva obra a finals de la setmana que ve.

«La representació, que conté una gran càrrega crítica envers la figura del parc de Llevant, està inspirada en un clamor popular en contra de les mesures radicals que intenta imposar a la força la Conselleria de Medi Ambient», va explicar Mariano Servera, president de l'Associació en defensa del Llevant de Mallorca, principal plataforma de lluita antiparc.

Servera va assegurar que la paròdia teatral «representa un clar reflex de les demandes de la gent dels pobles del Llevant que veuen les seves propietats amenaçades».

L'argument de la comèdia està inspirat en l'obra de l'autor anglès Shakespeare Romeu i Julieta. Dues famílies antagòniques de l'època renaixentista, Can Amunt i Can Avall, són les protagonistes d'una pugna ideològica que compromet els seus interessos econòmics. Can Amunt, família de na Julieta, encarna una nissaga benestant de la noblesa que «vol casar la seva filla amb un membre ecologista del GOB per tal d'assegurar el seu futur material dins la gestió del parc natural del Llevant», va apuntar Servera.

Mentrestant, la família de Romeu, Can Avall, representa els propietaris de finques i els pagesos que es contraposen frontalment a la declaració del parc. Els antiparc intenten, mitjançant múltiples estratègies, convèncer els de Can Amunt dels «inconvenients de formar part d'un parc natural», comentà el president de l'Associació.

Per la seva banda, el batle de Son Servera, Eduard Servera (PSOE), que sempre s'ha mostrat a favor del parc del Llevant, va explicar al respecte que «des de l'Ajuntament impedirem que s'estreni aquesta obra i no concedirem el permís per representar-la dins cap dels establiments municipals, ja que és una vertadera provocació», apunta.

El guió i la direcció de l'obra, glosada íntegrament, és de l'autor artanenc Serafí Guiscafré, que ha estat durant 18 anys el director del Teatre Principal de Palma.

Els actors i actrius de la paròdia són un total de 18 persones i totes elles pertanyen a l'Associació en Defensa del Llevant de Mallorca.