La denominació d'origen Pla i Llevant fa un pas més pel seu reconeixement

El Consell de Govern aprova el reglament que regirà el Consell Regulador

TW
0

La recent constituïda denominació d'origen del Pla i Llevant de Mallorca ha fet una passa més per aconseguir el reconeixement de la qualitat del vi que es produeix a aquesta zona a nivell mundial, en la mesurà en què el Govern de les Illes Balears ja ha aprovat una reglamentació a través de la qual es regirà el Consell Regulador. Aquesta denominació d'origen constitueix un signe distintiu que pretén la caracterització del vi elaborat en la geografia del Pla i Llevant illenc, comarques que posseeixen un peculiar i característic medi natural, així com uns mètodes d'elaboració autòctons.

La geografia de la producció vinícola de la denominació d'origen Pla i Llevant està integrada pels terrenys ubicats als termes municipals d'Algaida, Ariany, Artà, Campos, Capdepera, Felanitx, Llucmajor, Manacor, Maria de la Salut, Muro, Montuïri, Petra, Porreres, Sant Joan, Sant Llorenç des Cardassar, Santa Margalida, Sineu i Vilafranca. Dins aquest conjunt de pobles, n'hi alguns que, en l'actualitat, no compten ni amb plantacions ni amb cellers. No obstant això, s'han inclòs dins la denominació d'origen Pla i Llevant perquè en algun moment de la seva història agrària han desenvolupat alguna activitat vinícola.

Les varietats principals del raïm són el moscatell, el chardonnay, el tempranillo i el cabernet sauvignon. El Consell Regulador, principal òrgan de la producció de vins, podrà fixar límits de superfície de noves plantacions amb altres varietats autoritzades, d'acord amb les necessitats que sorgeixin a nivell de mercat interior i exterior.