algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

L'Ajuntament vol obrir a les visites la cova submarina de les Llàgrimes

La possible explotació turística de la gruta es traurà a concurs públic

L'Ajuntament d'Alcúdia s'ha mostrat disposat a obrir a les visites del públic la cova submarina de les Llàgrimes. Amb aquesta decisió s'intentaria promocionar el turisme de caire esportiu al municipi. El batle, Miquel Ferrer, ha informat públicament que la legislació vigent estableix que la cova és de propietat municipal, malgrat que el grup de bussejadors que la varen descobrir aixecaren una acta notarial per certificar-ne l'existència.

Ferrer ha indicat que precisament per aquest motiu els descobridors de la cova tenen unes preferències legals a l'hora d'explotar-la que s'hauran de respectar quan se'n plantegi l'obertura als visitants. La legislació estableix que l'Ajuntament ha de treure a concurs l'explotació d'aquesta cova, per la qual cosa es considera que forma part del patrimoni municipal. Els bussejadors que varen treure a la llum l'existència d'aquest indret fins fa poc desconegut tindran opció a la concessió per explotar la cova amb una rebaixa del 10% respecte de la resta d'ofertes que es presentin. Tot i això, aquesta circumstància no suposa cap veto a la possible explotació per part d'altres empreses interessades.

El batle Ferrer ha matisat que l'Ajuntament estaria disposat a autoritzar l'explotació sempre que això no suposi una massificació de les visites que s'hi realitzin. A més, tampoc no s'hi podran fer cap tipus d'obres. L'Ajuntament, d'altra banda, fa comptes reservar-se els drets d'imatge de la cova per tal de poder-los utilitzar en la promoció turística del municipi, com ara en catàlegs o fullets adreçats a esportistes o turistes. En tractar-se d'una cova submarina, les visites a la cova de les Llàgrimes només seran accessibles a la gent que practiqui submarinisme i que, per tant, disposi d'un equipament adequat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.