algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Comença una verema molt seca però amb bones expectatives de qualitat

A la Denominació Binissalem s'espera una producció similar a la de l'any passat

La verema d'enguany ja ha començat oficialment a la Denominació d'Origen Binissalem amb unes perspectives de qualitat més que bones però amb una vinya molt castigada per la forta sequera. Precisament aquesta circumstància repercutirà en el fet que la producció per finca sigui prop d'un 15% menor respecte de la de l'any passat. Així ho indiquen les primeres estimacions realitzades pels tècnics.

El celler Franja Roja de Binissalem va començar ahir a vermar a la finca de can Puput, vora el camí Vell de Muro, i entre avui i demà la seguiran la resta dels productors de la comarca. Tot i que la major part de la verema es continua realitzant de manera manual, Franja Roja ja usarà maquinària especialitzada per recol·lectar més de la meitat de les vinyes. Aquesta tasca es fa els vespres per tal de poder entrar així el raïm al celler a una temperatura més baixa. En aquests primers dies se'n colliran les varietats foranes, com ara la Cabernet-Sauvignon o la Tempranillo. Aquestes espècies, utilitzades per enriquir les autòctones, són especialment primerenques, ja que estan acostumades a climes molt més humits.

De fet el començament de la verema s'haurà avançat finalment alguns dies, a causa sobretot de la calor, que ha fet madurar aquest raïm més aviat. En els propers dies es continuarà la tasca amb el Manto Negro, la varietat majoritària a la Denominació. No serà fins la propera setmana que s'envesteixi la verema de la varietat Moll o Premsal blanc. Malgrat que la sequera ha fet baixar el rendiment dels ceps, s'espera que la producció total de la comarca sigui similar a la de l'any passat, en què s'arribaren a les 1.700 tones. Això es produirà gràcies a l'explotació de noves vinyes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.