lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
14°

L'ecoimpost forçarà els hotelers a una pujada del 8% dels preus

Els majoristes ja signen augments per al 2001 que només preveuen el 3'5% d'interès

66206
Els hotelers calculen que un 40% del turisme queda exclòs de l'ecoimpost.

La implantació de l'ecoimpost el 2001 obligaria els hotelers a augmentar els preus un 8% «com a mínim» el pròxim estiu per fer front a una inflació del 3'5% i una repercussió de l'ecotaxa del 4'5% "agafant el que recaptarà el Govern d'un hotel de tres estrelles", explicà el gerent de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM), Antoni Munar.

En canvi, els increments de preus signats per a la temporada alta del 2001 entre els empresaris turístics i els majoristes tan sols oscil·len entre l'1'5% i el 3'5%. A més, alguns touroperadors, com l'alemany Condor&Neckermann, han exigit als hotelers firmar els contractes amb «preus nets», és a dir, l'import final que pagarà el turista, reflectint tots els serveis sense especificar la inclusió de l'ecoimpost. El principal majorista europeu, TUI, indicà que en els seus contractes estableixen «preus bruts», ja que «l'ecotaxa no està aprovada i per tant no s'ha de preveure per al 2001; si s'aplicàs en aquest any seran els hotelers els que l'hauran de pagar».

En aquest sentit, el president de la FEHM, Pere Cañellas, subratllà que «els touroperadors no volen saber res de l'ecoimpost en els contractes que hem firmat per a l'estiu vinent. Reclamen un preu global, per tant el tribut repercutirà de manera directa en els comptes de resultats. Al Govern tant li és; pensa que l'hoteler que no pugui recuperar els doblers que s'espavili».

El fet que els majoristes es neguin a preveure l'ecotaxa «ha posat molt nerviós» el conseller de Turisme, atès que «ell sap que les grans cadenes hotelers ho podran suportar, però per als petits els suposarà una minva en els beneficis superior al 50%», remarcà Igansi Esteve, vicepresident de la FEHM. L'ecoimpost suposarà una despesa de 9 milions de pessetes a un hotel de tres estrelles que obri una mitjana de sis mesos.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.