algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
17°

EU durà al ple el tema de l'ordenació de recursos a la serra de Tramuntana

Vol que Cort demani a Medi Ambient que n'acceleri el procés

El grup municipal d'Esquerra Unida-Els Verds a l'Ajuntament de Palma demanarà en la propera sessió plenària de la institució "el dijous 28 de setembre" que l'Ajuntament de Palma «sol·liciti a la Conselleria de Medi Ambient del Govern balear l'inici de la tramitació necessària per a la redacció i aprovació d'un pla d'ordenació de recursos naturals a la serra de Tramuntanta atès els elevats valors ambientals d'aquesta».

Segons la coalició, «aquest pla, que haurà de disposar en la seva redacció d'una important participació pública en la qual els Ajuntaments tindran un pes fonamental, haurà de definir quines són les àrees ambientalment importants i proposar, en el seu cas, les figures de protecció més adequades per garantir la conservació dels valors de la Serra».

Segons va explicar la regidora Lila Thomàs, la serra de Tramuntana constitueix l'espai natural més important de les Balears. Aquí es donen cita «de manera rellevant diverses comunitats biològiques, espècies animals i vegetals endèmiques, rares, interessants o amenaçades, i en qualsevol cas d'alt interès conservacionista. Igualment acull elements i conjunts de gran valor arquitectònic, etnològic i històric i alguns dels paisatges més impressionants de les nostres Illes».

Els ecologistes explicaren també que els inventaris d'espais naturals realitzats per l'Icona i l'Inese coincideixen a destacar l'elevat valor ambiental d'aquest espai, valorant-lo entre els més interessants de les Balears i identificant la seva vocació d'espai natural protegit. «És imprescindible preservar els valors ecològics, etnològics i paisagístics d'aquest espai, impedint la transformació negativa d'aquest territorri».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.