nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
14°

La gran bauxa d'El Coso acaba amb un exregidor detingut «per desordre públic»

Maria Antònia Munar esdevingué la reina de la desbordada festivitat de Sant Agustí

61644
Maria Antònia Munar va rebre enceses salutacions. | Pere Bota.

Estelades i senyeres, i sobretot banderes de la penya taurina El Coso es convertiren un altre any en les protagonistes de les festes de Sant Agustí de Felanitx. Enguany, però, la festivitat quedà trencada per una greu disputa dialèctica entre els membres de la penya i la Guàrdia Civil que acabà amb la detenció del jove i exregidor de l'Ajuntament, Sebastià Cerdà.

Els ciutadans, com cada any, celebraren de manera emotiva la festa més important que es du a terme al municipi. Tot i que ningú no deixava de comentar que enguany tot semblava més tranquil que els darrers anys, a poques passes del convent de Sant Agustí, on se celebrava la festa oficial, els membres d'El Coso eren testimonis de l'enfrontament entre la Guàrdia Civil i el grup de joves que poc després desencadenaria la detenció de Cerdà, segons la Delegació del Govern espanyol «per desordre públic i desobediència a les forces policíaques.

El més important de la festa de Sant Agustí, de fet, és fer festa. En total són més de 1.000 els membres d'El Coso que any rere any surten al carrer per animar tots els ciutadans amb els seus càntics en defensa de les tradicions mallorquines. Els fets que trencaren la festa varen ocórrer davant el bar que el dia de Sant Agustí es converteix en la seu d'El Coso. Els penyistes enmig de rialles es dedicaren a aturar tots els cotxes que passaven pel carrer. Un dels cotxes que aturaren fou el d'un placer que anava carregat de verdures, i els joves aprofitaren per agafar alguns caixons de tomàtigues i tirar-se-les entre ells. Però l'incident començà quan els joves decidiren tirar les tomàtiques als guàrdies civils que els controlaven amb una barrera policíaca.

En aquests moments els guàrdies, enfadats, tragueren les porres i amenaçaren els joves. La Benemèrita demanà al membre d'El Coso i exregidor de Coloms a la Sala, Sebastià Cerdà, que s'identificàs, però aquest s'hi negà i començà la disputa dialèctica entre els penyistes i les Forces de Seguretat. De totes maneres els agents es trobaren amb unes 300 persones que es posaren a favor de Cerdà i decidiren arraconar les porres i deixar que continuàs la festa.

Mentrestant la bauxa del patró continuava a la plaça del Convent sense que ningú no s'assabentàs del que succeïa a poques passes d'on es trobaven. Un cop acabada la missa solemne els Cavallets i els caparrots propiciaren la festa tradicional.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.