muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 16°
20°

La neteja de la vegetació dels torrents posa de manifest la brutor que hi ha davall

Medi Ambient ha iniciat aquesta setmana l'eradicació de les plantes que creixen al llit dels pendents importants

Una brigada de la Junta d'Aigües treballa des de fa uns dies dins el torrent de Biniaraix al seu pas per Sóller. La feina consisteix en l'eliminació de la capa vegetal del torrent, una necessitat reclamada des de feia temps per la Regidoria de Medi Ambient.

Tot i això, s'ha de dir que l'eliminació de la vegetació ha posat de manifest el que s'amagava davall i que ha estat denunciat en repetides ocasions per Diari de Balears: una gran quantitat de brutor i deixalles, a més de canviar radicalment l'aspecte d'aquest important paisatge urbà que representen per a Sóller els torrents que travessen la ciutat.

Segons manifestà en el seu moment el director general de Recursos Hídrics, Antoni Rodríguez, la nova política de neteja dels torrents es faria segons criteris més ambientalistes i, entre altres coses es respectaria, si més no, part de la vegetació. No pareix que sigui aquest el sistema que du a terme la brigada que treballa en aquests moments a Sóller. El torrent de Biniaraix ha passat de ser un corredor verd amb ocells i fauna abundant al mateix cor de la ciutat, a ser una síquia bruta on manca tota la vegetació i aflora la brutor que alguns ciutadans hi continuen llençant. El regidor de Medi Ambient, Onofre Bisbal, reconeix que l'Ajuntament hauria de vigilar més el compliment de la normativa en aquest sentit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.