muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
16°

Sant Joan plantejarà un conflicte de competències al Govern

El batle, Antoni Marí, va ser aplaudit per una trentena de persones que protestava contra l'aplicació de la norma

L'Ajuntament de Sant Joan plantejarà un conflicte de competències davant el president del Govern de les Illes Balears, Francesc Antich, per considerar que la Norma Territorial Cautelar (NTC) aprovada pel Consell Insular envaeix les competències municipals. Aquest va ser un dels acords presos pel ple d'aquest consistori en la darrera sessió i només va tenir un vot en contra, perquè una de les regidores del pacte progressista també secundà les crítiques a la Norma Territorial. De fet, aquesta regidora, Teresa Elías, número dos a la llista dels progressistes, ha demanat poder formar el grup mixt a l'Ajuntament per les seves desavinences amb la resta de l'esquerra en matèria urbanística.

A la sessió plenària que es va mantenir la nit de dimarts, acudí una desena d'assistents que increpà el regidor del pacte per defensar la moratòria, aplaudí el batle per anunciar que defensarà «els interessos dels veïns de Sant Joan» i que, a més, va mostrar pancartes amb eslògans contraris a la política urbanística del Consell. A més de presentar el conflicte de competències, Sant Joan aprovà un informe «en defensa de l'autonomia municipal i dels interessos representats per la Corporació local» i decidí, com ja han fet la resta dels ajuntaments de les Pitiüses governats pel Partit Popular, exigir a la presidenta del Consell, Pilar Costa, que demani un informe al Consell Consultiu que determini si l'NTC observa puntualment l'ordenament jurídic.

Durant la seva intervenció, el batle, Antoni Marí Marí, afirmà que aquesta és la tercera moratòria que afecta el seu municipi «per tractar d'aturar-hi qualsevol possibilitat de construir». «Què direm a un senyor de la cala Sant Vicent quan demani què ha de fer per construir-se una casa? No podrà fer res a les seves terres», es lamentà el batle. «L'autonomia municipal existeix, és a la Constitució i s'ha de respectar. Defensarem tots els ciutadans de Sant Joan», digué el batle abans que el públic l'aplaudís fortament.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.